Zang (licht)

Doelgroep: vanaf 9 jaar t/m volwassenen
Duur: Schooljaar
Lesduur: 20 of 30 minuten per week, of 1x per 14 dagen (volwassenen), of knipkaart
Docent(en): Noortje van der Meer

Misschien zing je vaak mee met de muziek of sta je zelfs al in een bandje te zingen. Maar soms merk je dat je net die ene noot niet haalt of krijg je daarna zelfs last van een schorre stem. Tijdens de zangles kun je de mogelijkheden van je stem verkennen en uitbreiden door adem- en stemtechniek en werk je aan liedjes die je zelf of samen met de docent hebt uitgekozen.

Zang (licht)

 

Stem

Zingen is al eeuwen oud en wordt wereldwijd gedaan of het nu op een geschoolde of ongeschoolde manier is. Maar als je lessen neemt om beter te leren zingen, oefen je op houding, ademhaling en stemtechniek. Deze drie factoren moeten het makkelijker maken om je zangstem te gebruiken. Daarnaast is er aandacht voor de tekst, het ritme en de melodie van het repertoire dat je hebt gekozen.
De zanglessen in Bunnik richten zich op het zingen van pop, jazz en Nederlands of anderstalig repertoire, zowel van nu als van vroegere perioden.

Bladmuziek

Tijdens de les overleg je met de docent wat je wilt gaan zingen. Je kunt iets kiezen uit de map van de docent, maar je kunt ook zelf cd’s meenemen of de akkoorden met de tekst op het internet of in een bibliotheek zoeken. Als dat niet lukt, kan de docent je daarbij helpen.

Andere benodigdheden

Indien je thuis nog over een cassetterecorder beschikt, kun je een cassettebandje meenemen zodat je de les ermee kunt opnemen en naluisteren. Voor wie dit ouderwetse systeem niet in huis heeft, kan een memorecorder of gewoon een muziekschriftje ook een oplossing bieden.

Zijn er samenspelmogelijkheden?

Op de muziekschool in Bunnik kun je bandlessen volgen op de dinsdagavond.

Waar en wanneer worden de lessen gegeven?

De lessen worden op maandagmiddag en -avond gegeven in MFA “Kersentuin” Camminghalaan 27B, 3981 GD in Bunnik.

Van wie krijg je les?

Noortje van der Meer

Terug naar overzicht Aanmelden