Viool

Doelgroep: vanaf 4 jaar t/m volwassenen
Duur: schooljaar
Lesduur: 20 of 30 minuten per week
Docent(en): Paul van der Reijden

Viool

Vioolspelen is onverminderd populair. Hoewel André Rieu en Janine Jansen het instrument nog bekender hebben gemaakt is de viool geen hype. Door alle jaren heen wordt er op alle niveaus en in allerlei samenstellingen en stijlen viool gespeeld. Viool is echt een instrument voor samenspel: In alle symfonie-orkesten zijn de violisten in de meerderheid. Vandaar dat onze leerlingen al in een vroeg stadium aan een ensemble (Fluvicel of het strijkersensemble) mee kunnen doen.
Je kunt er al heel jong mee beginnen, soms – als de kinderen dat heel graag willen, en in overleg – al vanaf 4 jaar. De gemiddelde leeftijd om te beginnen is ongeveer 7 jaar. Meestal geven kinderen zelf aan dat ze het een mooi instrument vinden en het graag willen leren spelen. Als die wens een paar maanden aanhoudt is het goed om niet te lang te wachten maar een paar proeflessen te nemen om te kijken of het overeenkomst met de verwachtingen.
Zoals bij alle muziekinstrumenten studeren de leerlingen thuis gemiddeld ongeveer een half uur per dag, voor de jongere leerlingen is dat natuurlijk wat korter.
In Utrecht kun je voor ongeveer € 15 per maand een viool huren. Afhankelijk van hoe groot je bent speel je dan op een achtste, kwart, halve, driekwart of hele viool.

Terug naar overzicht Aanmelden