Popkoor voor Volwassenen

Doelgroep: Volwassenen
Duur: 15 lessen
Lesduur: 60 minuten
Docent(en): Aimée Hautvast

De pilotperiode in november van het projectpopkoor is afgerond met een dikke voldoende! Dirigent Aimée Hautvast zag het popkoor groeien naar bijna 20 leden. Vanaf januari vaste prik op de maandagavonden van 18.30-19.30u.!

Vanaf 8 januari 2024 start de Muziekschool Kromme Rijn dit Popkoor voor volwassenen. Zangpedagoge Aimée Hautvast is de dirigente van het koor en met haar enthousiasme en liefde voor muziek divers Pop-repertoire behandelen. De nadruk ligt vooral op hedendaagse Popmuziek.

Ervaring op het gebied van zang of het vakkundig kunnen lezen van noten is niet een pré om onderdeel te worden van het koor. Het instuderen van muziek gebeurt op het gehoor tijdens de les. Het gaat om de ervaring van de muziek, de achterliggende gedachte van de tekst, het luisteren naar elkaar en vooral om het hebben van lol en plezier tijdens het zingen. Ademhaling en lichaamshouding zijn onderwerpen waaraan in elke les kort aandacht wordt besteed. Zang-technische elementen worden ook behandeld.

Kosten: €163,35

 

Aimée: “Mijn professionele ervaring heeft mij geleerd dat een vrije adem en een juist postuur de basis zijn voor een stem die vrij kan bewegen. Vaak belemmert het lezen van noten ons postuur en adem, denk hierbij aan een voorovergebogen hoofd of het vastzetten van de adem wanneer we ons niet tijdig voorbereiden op de volgende frase of noot. Hierdoor benutten we ons instrument niet ten volste en creëren we gewoontes die de zangkwaliteiten niet bevorderen. Daarom werk ik veel op basis van het gehoor en uit het hoofd zingen. Het lijkt mij heel erg leuk om een groep enthousiaste zangers bij elkaar te krijgen die op de maandag avond lekker willen zingen om de week goed te beginnen!”

Aimée heeft zeer uitgebreide ervaring in het lesgeven. Ze is afgestudeerd in klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Ze heeft al meermaals op verschillende podia gestaan en treedt nog steeds op. Sinds haar conservatoriumopleiding heeft ze haar eigen studenten en geeft ze les aan groepen. Naast docente bij Muziekschool Kromme Rijn is Aimée ook aangesloten bij Kunstenhuis Idea waar ze zangles geeft aan de Theaterklassen en Popkoren.

Terug naar overzicht Aanmelden