Improvisatie

Doelgroep: Beginners en gevorderden
Duur: 4 maanden
Lesduur: 120 min
Docent(en): Marc van den Bosch

Nieuw binnen de muziekschool is de cursus Jazzensemble. Hierbij is improvisatie en ensemblespel het uitgangspunt.

 

Afgelopen zomer heeft de muziekschool een workshop improvisatie georganiseerd samen met de zomerschool. Voor beginners was een workshop in de ochtend waar met name pianisten op af kwamen. In de middag was voor de meer gevorderde muzikanten ruimte om onder begeleiding van piano, contrabas en drums te spelen. De deelnemers bespeelden diverse instrumenten zoals trombone, baritonsax, dwarsfluit, alt, tenorsax en trompet. We hebben ‘s middags gewerkt aan improvisatie en ensemblespel. Uit deze middaggroep kwam het idee om vaker samen te spelen. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben een groepsapp gemaakt en enkele proefrepetities gedaan.

Door de corona periode was het wel erg lastig om een reguliere repetitie avond te vinden en met regelmaat te kunnen repeteren. Inmiddels ligt deze periode gelukkig achter ons en gaan we tot de zomer om de week repeteren.

Aan het einde van de cursus nemen we een demo op en hopen met dit ensemble te gaan optreden.

Voor dit ensemble zijn inmiddels 20 stukken geschreven en gearrangeerd door Marc van den Bosch. Ongeveer de helft op basis van jazz standards en de andere helft zijn eigen composities.

De repetities van het Jazzensemble zijn openbaar. Wil je een keer komen luisteren? Neem dan contact op via marc.v.d.bosch@planet.nl. Heb je interesse om met improvisatie aan de gang te gaan of wil je hierin ondersteuning? Dat kan natuurlijk ook. (Enkele) Individuele lessen of bij voldoende interesse eventueel groepslessen zijn mogelijk.

Repetitiedata: 30 januari, 10 februari, 27 februari, 13 maart, 27 maart, 14 april, 1 mei, 15 mei, 22 mei, 2 juni, 16 juni

Repetitietijd: 20.00-22.00 uur

Kosten: € 173,14

Terug naar overzicht Aanmelden