Jazzensemble

Doelgroep: Beginners en gevorderden
Duur: 6 maanden
Lesduur: 120 min
Docent(en): Marc van den Bosch

De cursus Jazzensemble/improvisatie. Hierbij is improvisatie- en ensemblespel het uitgangspunt. Het afgelopen seizoen heeft het jazzensemble weer regelmatig optredens gegeven. Waaronder in de muziekschool en 2 keer in Tivoli. Het komende seizoen zullen er weer regelmatig optredens worden georganiseerd. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur een mailtje naar marc.v.d.bosch@planet.nl.

Het ensemble is ontstaan uit een workshop improvisatie georganiseerd samen met de Zomerschool. Uit deze eerste workshop is het Monday Night Jazztentet ontstaan waarmee een demo is opgenomen.

Voor dit ensemble zijn inmiddels meer dan 30 stukken geschreven en gearrangeerd door de cursusleider Marc van den Bosch. Ongeveer de helft van de stukken is op basis van jazz standards en de andere helft zijn eigen composities. Marc is trompetdocent van de muziekschool De Kromme Rijn. Daarnaast is Marc dirigent van meerdere BigBands.

De repetities van het Jazzensemble zijn openbaar. Kom gerust luisteren!

Heb je interesse om met improvisatie aan de gang te gaan of wil je hierin ondersteuning?
Dat kan natuurlijk ook. (Enkele) Individuele lessen of bij voldoende interesse eventueel
groepslessen zijn mogelijk. Neem gerust contact op via het bovenstaande e-mailadres.

Repetitiedata: 28 augustus, 4 september, 18 september, 2 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november, 11 december, 8 januari 2024 en 22 januari 2024

Repetitietijd: 20.00-22.00 uur

Kosten: €157,40

Terug naar overzicht Aanmelden