Slagwerk

Doelgroep: iedereen, vanaf ongeveer 7 jaar
Duur: schooljaar
Lesduur: 20 of 30 min per week, 30 minuten tweewekelijks
Docent(en): Erik Sterk

De drummer is de spil van de band: De drummer tikt af en geeft het ritme aan. Wie wil er nou geen drummer zijn? Of drumster? Lekker achterin, raken wat je raken kunt, soms oorverdovend, vaak spectaculair, altijd hartstikke leuk en zeer verslavend! Drummen is en blijft populair, en wie eenmaal ervaren heeft wat het is om te ‘grooven’ wil niet anders meer! Zelfs de buren hebben tegenwoordig geen last meer van je, electronisch drummen is een prima alternatief voor de bekende akoestische set. Dus wat houdt je tegen? Kom erbij en word lid van de drummersfamilie…

De drums

 

Het is niet per sé noodzakelijk om direct een drumstel aan te schaffen wanneer je nog erg jong bent en begint met drummen. De eerste fase bestaat uit gehoortraining, voor- en naspelen, het ontwikkelen van een basis-slagtechniek en is bedoeld om je in staat te stellen de overstap naar een echt drumstel zonder al te veel problemen te kunnen maken. Deze fase duurt bij de één langer dan bij de ander en varieert van een half jaar tot twee à drie jaar. Het enige dat je nodig hebt is een paar drumstokken.

Daarna moet je gaan oefenen op een echt drumstel, akoestisch of electronisch. We beginnen met de basisritmes, en gaan zo snel mogelijk meespelen met jouw favoriete muziek. Ritmes, fill-ins, het uitzoeken van drumpartijen, het komt allemaal aan bod. Het noten lezen pakken we uiteraard mee.

Wanneer je al wat langer drumt, zul je vaker moeten oefenen. Sneller spelen, roffelen, een shuffle spelen, double-bassdrummen, je hebt er een goede techniek voor nodig en die komt niet vanzelf. Het is niet altijd makkelijk kiezen wat je moet doen om verder te komen, maar naar aanleiding van wat je hoort op je favoriete CD’s vinden we ongetwijfeld nieuwe uitdagingen.

Overigens is het ook mogelijk om een meer traditionele weg te volgen door eerst alleen de snaredrum te leren spelen. Dat kan ook heel goed in groepjes van twee of drie.

Voor vragen over de mogelijkheden en vorderingen van de cursist, over de aanschaf van een drumstel of snaredrum kunt U het beste contact opnemen met de desbetreffende docent. Ook bestaat er een heel handig boekje: “Tipboek Drums”, te koop in de diverse muziekboekhandels.

Terug naar overzicht Aanmelden