Bigband

Doelgroep: Beginners en gevorderden
Duur: 10 repetities op maandagavond
Lesduur: 120 min
Docent(en): Marc van den Bosch

Nieuw binnen de muziekschool is de Cursus BigBand. In januari is Marc van den Bosch, trompetdocent van de muziekschool Bunnik en dirigent van meerdere BigBands, een pilot met een nieuwe BigBand gestart. De pilot bestond uit 3 proefrepetities. Na de pilot is een cursus BigBand ontstaan. De BigBand bestaat uit 5 saxofoons, sopraan-, alt -, tenor- en baritonsax, 4 trombones, 4 trompetten, contrabas, drums, piano en gitaar.

Vanaf september worden weer een serie repetities gepland rond een muzikaal thema. Het muzikaal thema is de muziek van Thad Jones. Thad Jones, voor de kenners broer van Elvin en Hank Jones, was een vernieuwer als het gaat om BigBand muziek. Zijn muziek kenmerkt zich door de harmonische rijkdommen en is geavanceerd en vernieuwend te noemen.

Naast de thema’s streven we toe naar optredens, liefst met een solist of samenwerking met collega docenten en leerlingen van de muziekschool. Wil je op de hoogte worden gehouden van de optredens? Stuur een mailtje naar marc.v.d.bosch@planet.nl.

Heb je interesse in BigBandmuziek of wil je meer informatie? Kom gerust eens luisteren tijdens een repetitie. Het is altijd mogelijk om even binnen te lopen.

De repetities zijn op de maandagavond van 20:00 – 22:00 en openbaar.

We spelen op het podium van de muziekschool.

De repetitiedata voor het eerste deel van het cursusjaar zijn:

11 september, 25 september, 9 oktober, 23 oktober, 6 november, 20 november, 4 december, 18 december, 15 januari 2024, 29 januari 2024

Kosten: EUR 157,40

Terug naar overzicht Aanmelden